2024-06-14
Eter en dag, och då menar jag en hel dag, på Atlanterhavsparken där kidsen knappt känt ro att sitta ner ens för att äta, kommer vi in till Ålesund stad. Vi hittar en bobilsplats nära Brosundet eftersom det verkar vara där det är som finast i stan.

Text: #MagLaGBG Bild: Jelle/EliLe

För att få tunga barnsben ut på en tur att upptäcka stan så lockades det med pizza. Vi tar sikte mot gästhamnen för att rekognosera för framtida besök och snubblar över Pizza Express som är mer än ett lyckokast.

Bästa pizzan någonsin enligt barnen, och då skall det påpekas att Björkö pizzeria normalt höjs till lovsång i alla lägen.

 

Just intill ligger hotell Brosundet som från början varit en stor sjöbod eller magasin.

Den ursprungliga bärande träkonstruktionen är bevarad och integrerats i vad som upplevs vara omsorgsfullt designat och nybyggd toppmodernt hotell. Vi sätter oss vid den magnifikt stora brasan med skorsstenen som sträcker sig fritt fem våningsplan upp. Line från receptionen serverar oss espresso och berättar att hotellet ägs av samma  Knut Flakk som vår ny funne vän Bjarne Rekkedal berättat så positivt om.

Line berättar också om hotellets rum nummer 47 som är en fyr…. Kan inte bli bättre!

Den där Flakk verkar ha en hand med i allt som är intressant gällande upplevelser och besöksnäring i trakten. På vår väg till hotellet ser vi båtar engagerade av upplevelsebolaget 62 grader nord. Som tydligen också ägs av Flakk Gruppen. Detta bolags lokaler nere i hamnen ligger bredvid Ute Guidens lokaler med kajaker i vattnet på bryggan utanför butiken.

Vi tar oss hem till bobilen med spruckna illusioner om att Björkö pizzeria skulle ha värdlens bästa pizza och med nyvunna tankar om att Sunnmøre, Romstal och Ålesund eventuellt har ”allt”?

 

Detta kanske är området jag borde göra till mitt ”hemma borta”, mer än något annat….?

 

Lokal Traveler

Pizzeria Express Ålesund

Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *