2024-06-14

Åter blev det så att jag och Stardust lämnade kajen på Björkö för segel. Mest av en tillfällighet, vi behövde ändå hissa storseglet till kaj för att kolla grejorna lite efter en månad i träda till kaj. Stardust bjöd på magi upp mot Högö där vi även tog bojen utan motor.
 
Text & Bild: #MagLaGBG
 
På en öppen bidevind går vi ost om Sälö och lovar upp väster ut norr om Högö. Där rullar vi in genuan och går över stag in i ankringsbukten för enbart storsegel. Jag går lugnt fram på fördäck för att förbereda båtshake och bojtamp medan Stardust styr sig själv. Det finns en boj ledig.
 
Tillbaka i sittbrunnen styr jag och Stardust förbi bojen så långt ner i lä som skären tillåter för att kunna anpassa farten till att plocka bojen för segel. Stardust går sävligt över stag igen och upp i vindögat, upp mot bojen. Ett tag ser det ut att bli för kort, jag släpper falllet och drar ner storseglet medan Stardust fortsätter att sakta glida upp mot bojen.
Då Stardust stannar upp med stäven en halvmeter från bojen kan jag kopplar bojen och lägger fast bojtampen på knapen medan Stardust sakta glider bak i vila.
 
Stillhet… jag blir stående kvar på fördäck för att se fullmånen resa sig i öst där den lyser upp bukten och de tre andra ankarliggarna. Endast ejdrarnas kurrande och ett svagt fladder i brisen från flaggan är det som gör tystnaden sällskap.
 
Jag kan knappt tro det är sant. Stardust kommer nog aldrig bli den mest putsade båten. Men som med all sann skönhet så kommer Stardust skönhet inifrån. ❤️😊. Att kunna göra detta i vacker och kontrollerad dans med en skönhet på 16 ton och 46 fot är en välsignelse.
 
Känner mig åter överväldigad över att ha fått förmånen att möta henne och förtroendet att, ut i evigheten, få förvalta henne. Tack❤️
 
Me and Stardust forever!!! 😄💪💥⛵️

Lägg till kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *